13. oktoober 2015

Sissejuhatus (P1)

Tere!

Tegu on blogiga, mis kajastab lauamängu Poniralli valmimist. Poniralli lauamäng on esitatud ka Progetiigri konkursile "3D-tehnoloogiaga loodud töö" kategoorias.
Poniralli mängul on kaks autorit. Vanem autoritest on Tartu Jaan Poska gümnaasiumi abiturient Helen Õunapuu (18) ning noorem autor on Eliise Reim (6), kes käib Tartu Midrimaa lasteaias.

Korraldus:
Töö ülesanded on kahepeale jaotatud, võttes arvesse autorite vanust ja oskusi.
Heleni ülesandeks on hoolitseda õpimapi eest ja töötada välja mängumehaanika (reeglid ja tasakaalustamine jms). Samuti teeb Helen valmis 3D mudelite arvutijoonised.
Eliise on meie rühma kunstihing ja ideede generaator. Eliise ülesandeks on mõelda välja mudelite kujundus (nt ponide värv) ja lauamängu platsi kujundus. Temalt tulevad ka kõige lennukamad ideed mängu paremaks muutmiseks.
Ülesannete jaotuse kirjeldus on üldine, sest enamasti tehakse kõike koos ja ühe rühmaliikme ülesanded on ka teise kanda.

Mängu taust:
Poniralli on ratsutamise teemaline lauamäng.
Poniralli mängust valmib lõpuks kaks versiooni: "lastemäng" ja "suurtemäng". Laste versioon on lihtsam ja lastepärase kujundusega, see mõeldud eelkõige lasteaialastele. "Suurtemäng" on põhiliselt mõeldud noortele ja täiskasvanutele. Selle versiooni mängumehhaanika on keerulisem, nupud on väiksemad ja kujunus on realistlikum. 

Sellise mängu loomise idee on juba mõtetes olnud pikka aega. Siiani pole olnud aega ega võimalus ideed realiseerida. Ka ratsutamise alal ei ole mänguloojad päris võhikud - Helen on ratsutanud juba üle seitsme aasta ning Eliise huvi hobuste ja ratsutamise vastu aina kasvab.  Mängu pealkiri "Poniralli" tuleb sellest, et kõiki ponidega võistlusi kutsuvad Helen ja ta treener omavahel ponirallideks.


02.06.2013 Helen poniga Riina. Pildi autor: Kelli Saar

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tegu on põhiliselt digitaalse õpimapiga, mitte blogiga. Palun veenduge, et teie kommentaar on viisakas ja korrektne.
Töö autorid: Helen Õunapuu & Eliise Reim

Creative Commonsi litsents
See teos on litsentseeritud Creative Commonsi Autorile viitamine + Jagamine samadel tingimustel 3.0 Eesti litsentsiga